Ik kan niet stoppen elke keer dat mijn honden trekt, omdat ze de oefening nodig heeft

De titel vermeldt het allemaal.

Mijn pleegkoek Lana is een sterke riemtoestel. Ik wil haar graag trainen om niet te trekken, maar wat ze veel meer nodig heeft dan wat dan ook is een geweldige deals van lichaamsbeweging. (Update: Lana is aangenomen.)

Ik vraag me af of een soort van jullie wat begeleiding heeft over hoe je de twee precies kunt balanceren (Leash Training + die voldoende oefeningen biedt).

Een beetje veel meer informatie over ons:

Lana is ongeveer 10 maanden oud, en ik bevorder haar al twee weken. Ze is een middelgrote hond, ongeveer 40 pond, evenals haar rasmix is ​​een gok.

We hebben geen gazon of een off-leash-gebied dat ik haar veilig kan meenemen voor sporten. Ze kan nog niet naar een hondenpark gaan. Dus al haar oefening is met lopen en aan een riem met mij rennen, evenals ze typisch trekt.

We gaan minimaal een uur per dag uit voor geïntegreerd wandelen en rennen. Meestal 30 tot 45 minuten in de ochtend en nog een 30 tot 45 ‘s avonds. Ongeveer 4 mijl in totaal, wat echt niet genoeg is.

Ik heb met haar gelopen/rennen met een zachte leider (die rond haar gezicht past). Ik dwing haar in wezen om in een hielpositie te blijven. Wanneer we lopen, trekt ze. Als we rennen, drikt ze goed aan mijn zijde.

Een typische tip: stop met vooruit te gaan als je hond trekt

Wanneer mentor een hond om te stoppen met trekken aan de riem, is een prominente tip om te stoppen met bewegen wanneer de hond trekt. (Hier is een uitstekende publicatie over deze techniek van Lola The Pitty.)

Het doel is om de hond te instrueren waar je nergens heen gaat, tenzij de riem los is. Het is effectief, maar het heeft veel tijd nodig en geduld.

Terwijl je aan deze methode voldoet, als de honden trekt, stop je net zo goed en wacht je op een losse riem, die een tijdje kan duren. Dan neemt u een paar stappen vooruit. Als de hond trekt, stop je opnieuw en wacht je weer aan een losse riem … herhaal, herhaal …

Dit is geweldig, maar wat doe je als je jonge, ietwat psycho -hond echt moet rennen, rennen, rennen?

Hoe train ik mijn honden om niet te trekken terwijl ik eveneens voldoende oefening aanbiedt?

Ik weet het niet, maar dit is wat ik geloof dat ik het zal proberen:

Ik zal de zachte leider blijven gebruiken als we niet gericht zijn op training. Dit minimaliseert tenminste het trekken. Een no-pull harnas zou nog een geweldige optie zijn.

Als we dan vooral aan de leibandopleiding werken, knip ik de riem aan een kraag om haar nek als een martingale kraag of een tandenkraag. Deze trainingssessies zullen in het begin kort zijn, slechts 5 tot 10 minuten.

Het grootste deel van onze riemtraining kan in eerste instantie in mijn huis zijn, evenals dan op “saaie” gebieden zoals een automarking.

Ik heb geprobeerd te zoeken naar elk type blogberichten of artikelen over dit probleem van oefening + riemtraining, evenals niemand leek de twee samen aan te pakken. Het dichtst in de buurt van de fantastische publicatie van Patricia McConnell over het plezier maken van Leash Manners Fun. Ze stelt voor om het hulpmiddel te gebruiken dat u voorlopig voorlopig moet aantrekken.

Wat denken de rest van jullie? We kunnen wat hulp gebruiken!

Wat zijn uw concepten om een ​​honden te trainen om niet te trekken terwijl u ook oefening aanbiedt?

Gerelateerde blogberichten:

Zachte leider vs. trend kraag

Moet ik mijn honden in hiel instrueren?

Tips voor het begeleiden van je honden om te hiel

*Lana is geadopteerd!