How to keep an active dog busy

My current dog Wally is a 40 lb, 1.5 year young Feist mix who keeps me on my toes! This post is all about how to keep an active dog busy!

The Feist breed is a working dog who was bred to hunt squirrels. Wally would definitely come up with ways to entertain himself if I didn’t channel his energy in a way that works for me without annoying me or stressing me out! 

I use a number of different ways to keep my active dog busy, entertained and exercised on a daily basis.

I keep my active dog busy by exposing him to the following:

Grenzen

Physical and mental exercise

Chewing

Speeltijd

Downtime

In addition to that, I also ensure my active dog gets some socialization in public at least once per week.

How to keep an active dog busy

A typical day in Wally’s current life looks something like this:

6 am: morning potty break in yard

6:30-7:15 am.: morning backpack walk (usually with a doggie friend)

7:30 am: Breakfast

Lounging outside or inside, depending on weather

8:30 am: Potty break in yard with playtime and nose games, some training

Noon: 30 min walk, followed by playtime and edible chew

Lounging inside

4 pm: Potty break in yard with playtime, nose games, some training

5 pm: Dinner

Lounging inside or outside, along with playtime, depending on weather

8-8:15 pm: Nose games on stairs

8:45-9:15 pm: evening backpack walk (usually with a doggie friend)

Lounging inside or outside, depending on weather

10 pm: Last potty break in yard

Bed time, right after last potty break

Setting boundaries with an active dog

Let me start by talking about boundaries. I believe they’re the foundation, or frame work of sorts, of a well behaved, polite dog.

The most important rules I’ve established with Wally so far are:

Boundaries around food

Self-control inside my or any home around furniture

Boundaries on walks and inside dog-friendly establishments

Self-control when greeting people and other dogs

Boundaries around food

One of the first boundaries I set for Wally was polite behavior around food. breakfast and dinner now include 20-30 seconds of waiting and making eye contact with me before he’s allowed to eat his raw meals. He also learned to accept my hand inside his bowl. I simply taught him that concept by feeding him out of my hand a few times, and he was very receptive of it.

Rules with dogs and furniture

Polite behavior around and on my furniture is equally important to me, as well as behaving politely in other people’s homes. He learned not to bounce around on, play or eat edible chews on it when he first came to live with me at the beginning of this year.

Initially, that’s exactly what he felt like doing, including marking on the back of my favorite midcentury sectional couch!

Now that was a big no-no that I fixed within just a few days by making him wear a doggie diaper inside since I had one handy. I had never had to deal with this type of misbehavior, and the only reason why the diaper solution more or less immediately popped into my brain is because some of my pet sitting clients have elderly dogs with weak bladders who wear diapers or belly bands.

Doggy diapers to stop marking

You may wonder why I had a doggie diaper more or less within reach?

I had a few left over from my late Boxer Missy’s heat cycle that occurred AFTER her initial spay. It turned out she had an additional half ovary that was missed during the first surgery, and since it was active enough to cause her to bleed, she ended up having to have a second spay in order to remove that half ovary.

But back to Wally. He truly didn’t have the best manners, and being stressed out by moving around from one home to the next didn’t help his cause. 

So along with having him wear the diaper, I started by teaching him a basic sit, followed by stay. until he had those commands down to a certain degree, I kept him on a multifunctional leash that I looped around a furniture leg or my fridge door, depending on where I was inside the house. When I had to leave for work, I’d crate him. 

That combination turned him from a confused, unconfident dog who acted out into a much better behaved young dog in a matter of just a few weeks. 

He currently no longer needs a diaper, and he also no longer requires to be crated when he’s home alone. The physical and mental exercise I expose him to on a daily basis ensures that he’s calm and relaxed when I have to leave the house. We’ve also made a ton of progress out on walks and inside stores that allow dogs, but we still have toMaak een paar dingen fijn.

Fysieke en mentale oefening voor actieve honden

Wat de oefening betreft, is Wally nu bekend met de volgende activiteiten:

Rugzakwandelingen

Neusspellen binnen op trappen

Neusspellen buiten in achtertuin

Beoefening van gehoorzaamheid

Nieuwe trucs leren

Wally springt uit bed de tweede mijn alarm gaat uit en is klaar om de dag te grijpen, daarom is het zo belangrijk om al die energie te kanaliseren in iets productief! Ik liet hem in mijn achtertuin voor een eerste zindelijk opluchting, en dan weet hij bij de voordeur te staan, klaar om zijn rugzak op hem vast te houden voor een ochtendwandeling van 30-45 minuten.

Een hond met een rugzak lopen

Terwijl ik hierboven geschetst, beginnen we en eindigen we onze dagen met rugzakwandelingen. Doggie Rugzakwandelingen, dat is.

Laat me een beetje uitwerken op de rugzak van de hond. Het is een prachtig hulpmiddel voor het toevoegen van een meer intensere element van oefening omdat het zowel een fysieke als een mentale component heeft.

Wally en zijn doggie rugzak

Het gewicht van het pakket is de fysieke component, en het werk van het dragen van het pakket is de mentale component. Gecombineerd, verhogen de twee de intensiteit van elke wandeling of wandeling, waardoor de Doggie Rugzak geweldig is voor hogere energiehonden. Bekijk ons ​​bericht: Rugzakken voor honden.

Er zijn verschillende merken die Doggie Rugzakken verkopen, en ik heb in de afgelopen 6 jaar verschillende verschillende verschillende getest. Ik zal zeggen dat ik alleen echt onder de indruk ben geweest van de rugzakken van Ruffwear vanwege hun kwaliteit en slim ontwerp (gehecht aan een harnas).

Wally’s huidige rugzak is het Ruffwear-pakketpakket. Het heeft een kleine en één grote zak aan elke kant die ritssluitingen hebben. Ik vul ze met kakzakken, speelgoed en … Momenteel blikjes gelieerde cranberry die ik heb overgebleven van de Thanksgiving-dinerpreparaten van vorig jaar. Wat er ook werkt om gewicht toe te voegen, toch?!

Training op wandelingen

Op onze wandelingen ben ik niet overdreven bezorgd om hem te allen tijde in een perfecte hakken te hebben, maar ik laat de leiband niet toetrekken en verwacht dat hij bij mij incheckt, d.w.z. op zoek naar mij voor begeleiding, meerdere keren onze wandelingen.

Ik zou hem beginnen te leren door aanwijzingen regelmatig te veranderen en hem te belonen omdat ik me heb gevolgd met smakelijke trainingen. Ik geef hem nog steeds af en toe behandelen, maar draag ze niet altijd mee op onze wandelingen omdat ik wil dat hij op me let, zelfs als ik geen traktaties op me heb.

Terwijl wandelingen een belangrijke hoeksteen van Wally’s dagen zijn, geef ik toegeven dat er die dagen zijn wanneer:

a) Ik heb echt niet de tijd om hem te lopen, want ik ben zo druk bezig met het uitoefenen van al mijn klanten (ik weet het, het is een beetje grappig als de hond Walker niet de tijd heeft om haar eigen hond te lopen)

b) Ik heb niet de energie of heb je zin om te gaan voor een vroege ochtendwandeling

Soms zijn er dagen dat ik ook geen zin heb om te gaan voor een middag of avondwandel. * Gast * Het lastige deel op die dagen is dat Wally nog steeds de noodzaak voelt om het buitenleven te verkennen om zichzelf uit zijn energie uit te drukken. Ik heb geleerd om te komen met strategieën om bij die gelegenheden met zijn behoeftige doggie-kont te gaan.

Het inhuren van een hondenwandelaar en andere tips

Mijn ondersteuningssysteem bestaat uit:

een hondenwandelaar en / of

Een smakelijk, langdurig kauwen (zie onderstaande kauwende sectie)

evenals kleine trainingen en trappen / tuin (neuswerk)

Ik ben Super Lucky om een ​​zeer betrouwbare hond Walker / Pet Sitter te vinden die alleen een paar huizen in de straat van ons woont. Ze heeft me de afgelopen maanden bij verschillende gelegenheden geholpen en brengt soms haar kinderen mee op wandelingen of voor speeltijd, waar ik van hou, omdat het wally leert zachtjes om hen heen te zijn.

Mentale oefening voor actieve honden

Wat geestelijke oefeningen betreft, moedig ik het wally aan om de hele dag door te denken over verschillende gelegenheden. Die activiteit loopt hem uit van zijn mentale energie en laat hem rustiger achter.

Hoe laat ik hem denken? Door hem te vragen:

respecteer de grenzen die ik in het huis heb ingesteld

Snuif Treats tijdens onze Neus Werk Games

accepteren met het dragen van zijn rugzak, en

Werken aan gehoorzaamheidsopdrachten en -trucs, zoals het commando van Shake

SPOILER ALERT: We werken momenteel aan het afspelende commando.

De neuswerkspellen Ik stel hem bloot om ook te helpen bij het aftappen van hem van zijn mentale energie, omdat ze hem nodig hebben om zijn neus te gebruiken en de traktaties uit te snuiven die ik de achtertuin gooi.

We doen hetzelfde binnen, en beginnen meestal op trappen. We zitten allebei aan de bovenkant van de trap en gooi ik een kleine trap in de trap, die hij extreem enthousiast is om achter te rennen en te eten.

We zijn net begonnen met het toevoegen van het verblijfopdracht om deze specifieke oefening een beetje veeleisender te maken. Hij moet nu wachten op mijn OK-release voordat hij naar beneden kan rennen.Het is een prachtige manier om hem zowel fysiek als mentaal te vermoeien, en de chondroïtine en glucosamine die hij absorbeert van het eten van zijn rauwe vlezige botten houdt zijn gewrichten goed gesmeerd voor dit soort activiteit.

Kauwen voor actieve honden

Zoals ik zojuist al zei, zijn rauwe vlezige botten een geweldige bron van chondroïtine en glucosamine, en ze maken deel uit van Wally’s kauwtoevoer, samen met recreatieve kauwen en kauwspeelgoed.

Ik moedig kauwen aan omdat het de volgende voordelen heeft:

Reinigt tanden

Verlicht verveling

Oefeningen kaken

Tip: het kalmeert ook pijn in kinderziektes.

Wally eet een rauwe kippenpootkwartier

Wally eet rauwe vlezige botten als onderdeel van zijn rauwe dieet. Hij houdt ervan om naar de stad te gaan op eendenhek, kalkoenhals en kippendijen en beenvertrekken. Hij heeft ook zijn eigen speelgoeddoos met een verscheidenheid aan piepende speelgoed en kauwspeelgoed waar hij 24/7 toegang toe heeft. Maar hij krijgt alleen eetbare kauwen als ik of iemand anders hem actief kan begeleiden.

Ik gooi hem meestal een holle Kong -speelgoed dat ik vul met een soort traktaties of zijn raw food wanneer ik hem een ​​tijdje moet vermaken zonder de tijd te hebben om actief met hem mee te gaan. Door het ‘s nachts te bevriezen, duurt het nog langer.

Hoe u een actieve hond bezig houdt met speeltijd

Wally is een goof in hart en nieren en houdt van een goede speeltijdsessie, of het nu met mij is, een andere mens of hond, of alleen zichzelf en een speelgoed.

Zoals vermeld in het vorige gedeelte over Chewing, heeft hij zijn eigen speelgoeddoos en helpt hij zich er de hele dag door. Maar ik betrek hem ook een paar keer per dag actief bij de speeltijd. Soms spelen we in de achtertuin, en op andere momenten ga ik met hem mee in de woonkamer of mijn slaapkamer, buigen en zo?

Zijn favoriete speelgoed dat vlak voor het slapengaan uitkomt, is deze echt lange, zachte piepende slang. Zie ons bericht: meest duurzame hondenspeelgoed.

Wally heeft de beste tijd om het rond te gooien en te laten piepen. Hij speelt er meestal 10-15 minuten mee terwijl ik voor mijn nachtelijke routine in de badkamer zorg, en dan laat hij het vallen als ik in bed klim en zichzelf erin stopt.

Ik ben er echt trots op dat ik het niet langer uit zijn mond hoef te hoeven worstelen, omdat een van de grootste uitdagingen die ik had met Wally toen hij voor het eerst in mijn leven kwam, zijn speelgoedzuiverheid en onwil om pluche speelgoed los te laten.

Ik heb in een vorige post gezegd dat ik voor die mustien schreef hoe hij letterlijk pluche speelgoed uit de winkels van huisdieren zou ontvoeren, wat betekent dat ik ervoor moest betalen. Zoals in hij zou naast me staan ​​bij de kassa, speelgoed in zijn mond, wachtend om de winkel ermee te verlaten. Ik kon het niet geloven!

Downtime voor actieve honden

Aan het einde van een lange, gevulde dag met de indruk heeft elke hond downtime van kwaliteit nodig, en Wally is geen uitzondering.

Zoals u kunt zien aan ons dagelijkse schema in de openingsparagraaf, krijgt hij elke avond ongeveer 8 uur slaap. Dit is genoeg tijd om zijn energieniveaus aan te vullen. Daarom is hij klaar om op de herhaalknop op zijn dagelijkse routine te drukken zodra hij de volgende ochtend wakker wordt!

Naast zijn nachtrust, zorg ik er ook voor dat Wally een behoorlijke hoeveelheid downtime van kwaliteit krijgt tussen onze trainingssessies. Dat vertaalt zich in verschillende kalme ruimtes door het hele huis dat hij zich comfortabel voelt om op te krullen of zich uit te strekken.

Hij heeft wel een ronde doggie -bed dat ik voor hem op Amazon heb gekregen, maar hij is niet al te gek op het gebruik … dus in plaats van een nieuw bed te kopen, deel ik mijn meubels met hem, omdat hij ervan geniet ervan te loungen.

Wat hij uiteindelijk doet, is loungen op verschillende banken delen waarvan ik met hondendekens heb gevoerd. Hij heeft ook een speciale plek op mijn bed die bedekt is met een hondendeken. Hij weet dat ik verwacht dat hij op het bedekte deel blijft, en is actu