Ik red niet, maar als ik dat deed. . .

AddThis Sharing -knoppen aan facebookfaceBookFacebookShare aan TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare naar Moreaddthismore6

Heb je ooit gewild dat je een sterker persoon was, zodat je een beter persoon zou kunnen zijn?

Zoals je misschien uit mijn obsessie met mijn Cardigan Welsh Corgi hebt ontdekt, ben ik niet bepaald een reddingspersoon. Ik geloof (de meeste) reddingsmensen zijn opmerkelijk en ik juich hen toe vanwege hun werk van liefde, maar dat is niet mijn pad. Sommige dagen wens ik echter een extreem bepaalde soort redding.

Hoewel ik geloof dat zowat elke hond in een opvang een ongelukkige situatie is, is er één groep die bijzonder hartverscheurend voor mij is – ouderen (honden die daar echt zijn – hebben ze misschien een paar jaar over, als dat).

Sommige van deze oudere honden zijn mogelijk hun hele leven verzwakt, maar veel van hen zijn verlaten. Soms willen mensen niet omgaan met de gezondheidsproblemen van een oudere hond (of mogelijk niet om financiële redenen); Vaak kunnen mensen de gelovigen niet verdragen dat ze het huisdier van de oude familie moeten neerleggen, dus sparen ze zichzelf de pijn en laten het asiel het voor hen doen; Vaak zijn mensen gewoon versleten van het hebben van een oude hond in plaats van een jongere, bouncier, meer leuke versie.

Ik geloof dat als je een hond krijgt, je voor die hond verantwoordelijk bent voor het leven. (Nu heb ik een fout gemaakt om mijn eerste hond te krijgen, maar ik zorgde er ook voor dat hij naar een goed huis ging – een beter thuis voor hem – door die fout te verhelpen.) Honden die hun hele leven hun soortgelijke en loyaliteit en gezelschap geven dezelfde. Ze zorgen voor ons en verdienen het om voor te zorgen. En wat Loki betreft, is het laatste wat ze ooit zal weten voordat ze vredig wegglijdt naar haar eeuwige rust (hopelijk lang vanaf nu) is dat haar moeder bij haar is, haar vasthoudt en haar tot het extreem einde houdt (en verder).

En ik verlang zoveel dat ik dit voor andere honden zou kunnen doen. Ik wens dat ik het uithoudingsvermogen en de emotionele standvastigheid had om een ​​oude hond uit het asiel te halen en hem of haar de allerbeste laatste jaren ooit te geven. Dat ik hem een ​​zacht bed kon aanbieden voor zijn oude botten of een gebied op de bank naast me om de dag weg te sluimeren. Ik wens dat ik hem veel lekkere dingen zou kunnen voeden en gewoonlijk met één hand met één hand aan zijn oren kon krabben tijdens het lezen of genieten van tv. (Tijdens het werken zou ik hem onder mijn bureau hebben zodat ik hem met mijn voet kon aaien.) Ik zou hem op ontspannen wandelingen nemen voor elke afstand die het beste voor hem werkte. Ik zou voor zijn medicijnen zorgen en doen wat ik kon om hem comfortabel te maken. En toen zijn tijd kwam, zou ik precies hetzelfde doen wat ik zal doen voor de hond die ik heb verhoogd van een puppy.

Maar ik kan het niet. Ik wil alles de schuld geven aan mijn jonge kind (die zeker afbreuk doet aan de vrede van onze huidige senior hond), maar hij is niet het belangrijkste obstakel; Ik ben. Ik gebruikte om huisdierratten te hebben (prachtige beetje wezens, en meestal vergelijkbaar met honden in gedrag) en dat zou ik nog steeds doen als het niet voor hun grootste nadeel was. Ratten leven niet lang. Soms kom je de stoere oude codger tegen die het tot vijf heeft gehaald, maar uit mijn eigen ervaring (wat ironisch genoeg omvatte het aannemen van reddingsratten), was de gemiddelde levensduur ongeveer twee jaar. En hoewel ik dol was op die wezens en nooit een enkele herinnering zou opgeven, kon ik het uiteindelijk niet meer doen. Twee jaar was niet genoeg.

Dat is nog steeds mijn probleem: twee jaar is niet genoeg. Ik kan niet omgaan met een dood, hoe liefdevol en vredig ook, om de twee jaar – als hij zo lang is. Mijn (vaak overdreven) gevoelige aard is de belangrijkste reden waarom ik weet dat ik nooit een dierenarts of zelfs vrijwilliger zou kunnen zijn in een schuilplaats. Ik benijd mensen met sterkere grondwetten en accepteer mijn eigen grenzen, ongeacht hoeveel ze zuigen.

En als je zoals ik bent, is het oké. Als de meeste u en ik kunnen doen, is beloven om te houden, te beschermen en bij onze eigen huisdieren te blijven tot het einde van hun leven, dan dragen we tenminste niet bij aan de instroom van oude honden die zijn gestuurd om hun laatste jaren door te brengen in een kooi.

Maar als je niet zoals ik bent – als je sterker bent dan ik en je wilt niets liever dan oude hond na oude hond een prachtig einde van hun leven geven – dan ga ik naar buiten, en houd de belofte vast dat iemand anders brak .