Professor Fido? College Gone to the Dogs

Add This Sharing Buttonsshare naar FacebookFacebookFacebookShare naar TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare naar MoreadDthismore10

Vanmorgen kreeg ik een e -mail met de vraag of mijn twee assistenten en mij in het voorjaarssemester zouden worden aangeboden om een ​​lezing te geven aan een niet -gegradueerde communicatieklasse. Zoals je misschien raadt, zijn mijn “assistenten” mijn therapiehonden Wheatie en Toby en zijn ze uiteindelijk oude handen bij het “lesgeven” aan studenten. Als je de ouder van een student bent, denk je waarschijnlijk dat je denkt: “$ 30.000 per jaar en dat mijn kind wordt geïnformeerd door een hond?!” Geloof het of niet, honden hebben veel die ze kunnen onderwijzen over geweldige communicatie.

Een paar jaar geleden herstelde een grote buddy van uitdagende behandeling van borstkanker. Ik was ervan overtuigd dat ik een fantastische conversatievriend zou zijn voor haar dagen op de bank. Mijn brein was gevuld met de resultaten van ontelbare onderzoeksstudies, amuserende verhalen, evenals slimme observaties. Ik had boekhoofdstukken over communicatievaardigheden geschreven om mensen uit te trekken, opnieuw te formuleren wat ze zeggen, meer delen motiveren. Ik was positief dat mijn tijd met mijn buddy afleidde, lonend en genezing was. Dat wil zeggen, totdat ik haar interviewde voor mijn boek, de kracht van het kwispelen van Tails, en ze begon me te vertellen dat ze haar dichtstbijzijnde, meest lonende vertrouweling tijdens haar recuperate was, was ik niet, hoe haar hond ook. Wat deed de hond dat ik niet had? Wat ze deed was zitten en luisteren. Luister echt – geen opmerkingen, geen oordeel, geen inspecteren van mijn horloge, geen schuilplaats met mijn soortgelijke grappige verhaal.

Na het eten van een groot deel van Humble Pie, besloot ik om enkele hondentechnieken te omarmen toen nog een buddy Sarah me uitnodigde tijdens haar kankerreis. In plaats van te geloven van leuke activiteiten die we kunnen doen, afleidende games, bezorgdheid om naar haar familie te vragen, zou ik ‘s ochtends naar Sarah’s huis rijden, met haar bij haar bed of stoel gaan en zitten. Soms zouden we praten, maar vaak waren we er gewoon samen. Op slechte dagen kan ik een telefoontje krijgen van haar moeder: ‘Sarah heeft het moeilijk. Ze vroeg of je Wheatie zou kunnen meenemen. ‘ Naast ik het begreep – soms wil je niet dat je arts buddy die zowel diagnoses als behandelingen zal aanbieden. Soms vereist u iemand waarop u kunt rekenen om een ​​perfecte luisteraar te zijn. Evenals in die tijd zag ik stilletjes Wheatie zijn magie met Sarah weven en van zijn model leerde. Tijdens een zware avond vroeg Sarah haar huishouden of ze haar wat persoonlijke tijd bij mij zouden kunnen geven. Iedereen verwachtte dat ze me belangrijke instructies zou geven of verborgen geheimen zou delen, maar ze keek alleen maar naar mij en zei: “We vereisen echt geen woorden. We zijn verder dan dat. ” In die momenten samen begreep ik dat ik tot slot had gekregen wat mijn Terriers al zo lang aan het modelleren waren. Soms vindt de allerbeste communicatie plaats als er niets wordt gezegd.

Dus kan een hond een communicatie -stagiair iets leren? Absoluut. Naast ik zeg altijd elke klas: “Weken, maanden, evenals jaren vanaf nu, zal iemand je vragen wat je op de universiteit hebt geleerd. Je zult me ​​nooit in gedachten houden en het grootste deel van wat ik je zal laten, maar ik verzeker me dat je je lessen van Wheatie nooit zult herinneren. ”

Hondengedrag