Welke rauwe botten zijn veilig voor honden? [2022]

Spring vooruit naar:
verbergen

Welke soorten rauwe botten zijn veilig voor honden?

Welke soorten rauwe botten zijn veilig voor mijn hond?

Ik voed mijn honden rauwe kippenbotten, rauwe eendenbotten en rauwe kalkoenbotten. Deze zijn over het algemeen veilig voor de meeste honden.

Rauwe kip, eenden en kalkoenbotten zijn eetbaar voor honden

Samenvattend – Kies zachte botten die uw hond een beetje moet kauwen voordat u doorslikt

Zijn rauwe varkensvlees en rundvleesbotten veilig voor honden?

Veiligheidstips voor het voeden van een honden rauwe botten

1. Begrijp altijd uw hond als u hem rauwe botten geeft.

2. Ken de kauwstijl van uw hond.

3. Scheid meerdere honden wanneer u ze botten geeft.

4. Voer uw hond zijn rauwe maaltijden op een handdoek of buiten.

5. Introduceer langzaam de rauwe botten en rauw vlees.

Welke soorten rauwe botten geef je je hond?

Welke soorten rauwe botten zijn veilig voor honden?

Het maakt niet uit wie je vraagt, je krijgt een ander antwoord over welke soorten botten veilig zijn voor honden.

Dit komt omdat elke hond een individu is. Geen bot, kauw of speelgoed is 100% veilig voor alle honden.

Er zijn twee factoren om te overwegen bij het beslissen welke rauwe botten veilig zijn voor uw hond:

1. De grootte van uw hond.

2. De kauwstijl van de hond.

Kauwt hij eigenlijk op de botten of probeert hij grote brokken te slikken?

Ik verwijs naar ruwe, eetbare botten in dit artikel.

Over het algemeen geef ik mijn honden niet gekookte botten omdat gekookte botten scherp en bros worden (niet zo veilig).

En ik geef ze zelden grote, rauwe botten zoals rundvlees knokkelbotten om op te kauwen. Dit komt omdat een van mijn honden een sterke kauwer is, ik maak me zorgen dat zulke sterke botten mogelijk de tanden van mijn hond kunnen schaden. Ik geef ze af en toe en begeleid hem.

Welke soorten rauwe botten zijn veilig voor mijn hond?

Er is hier niet echt één antwoord. Het hangt zoveel af van de individuele hond. Dus hier is mijn antwoord bij het overwegen van mijn eigen honden:

Ik voed mijn honden rauwe kippenbotten, rauwe eendenbotten en rauwe kalkoenbotten. Deze zijn over het algemeen veilig voor de meeste honden.
Voorbeelden: kippenvertrekken, hele kippen, kalkoendijen, eendenhek, enz.

Ik voed mijn honden alle soorten rauwe kip, eenden en kalkoenbotten met hun rauwe hondenvoer. Deze worden beschouwd als eetbare botten.

Rauwe kip en kalkoenbotten zijn zacht, dus honden moeten geen problemen hebben om ze een beetje op te knarsen voordat ze slikken. Dit soort botten zijn ook gemakkelijk voor gezonde honden om te verteren, zelfs als ze grotere brokken doorslikken.

Rauwe kip, eenden en kalkoenbotten zijn eetbaar voor honden

Rauwe kip- en kalkoenbotten moeten veilig zijn voor honden van alle maten. Je wilt gewoon stukjes vlees voeden met bot die groot genoeg zijn, zodat je hond de stukken niet heel kan doorslikken en mogelijk stikken. (Dit risico is echter zeldzaam.)

Mijn vorige hondenace was bijvoorbeeld 70 pond en hij kon mogelijk proberen een kippenpoot in te slikken.

Kippendijen daarentegen waren net groot genoeg, zodat hij niet probeerde ze heel in te slikken. Hij moest ze eerst een beetje knarsen. Uw hond kan anders zijn.

Als een ander voorbeeld, kalkoenhals zijn een goede optie voor de meeste honden omdat ze gemakkelijk een beetje te verknagen zijn voordat ze eten. Ik kan zelfs Turkije nek aan mijn katten geven.

*Ontvang nu onze drie gratis rauw hondenvoerrecepten! Klik hier

Samenvattend – Kies zachte botten die uw hond een beetje moet kauwen voordat u doorslikt

Overweeg de maat en kauwstijl van uw hond en zorg ervoor dat u toezicht houdt tot u allebei comfortabel bent. Voer bij twijfel grotere porties zoals een kippenkwartier.

Of je kunt het voedsel gedeeltelijk bevroren voeden, omdat dat vaak een hond vertraagt ​​tijdens het eten.

Kip- en kalkoenbotten zijn vaak zacht genoeg om in een vleesmolen te worden gemalen als u die route verkiest.

Zijn rauwe varkensvlees en rundvleesbotten veilig voor honden?

Sommige hondenbezitters kiezen ervoor om rauw rundvlees- en varkensvleesbotten aan hun honden te geven en ze hebben nooit problemen gehad.

Persoonlijk neem ik om twee redenen geen rundvlees- of varkensbeenderen op in het gewone dieet van mijn honden, om twee redenen:

1. Ik wil niet dat mijn honden hun tanden pijn doen terwijl ze proberen deze sterkere botten uit elkaar te halen.

2. Ik wil niet dat mijn honden grote brokken niet-edelbaar rundvlees- of varkensvleesbotten doorslikken, waarvan ik vrij zeker weet dat ze het zouden proberen te doen.

Voor ‘recreatief kauwen’, ik voel me meer comfortabel om mijn honden rubber Kong-type speelgoed of peststokjes te geven. Sommige honden doen het goed om rauw rundvlees en rauwe varkensvleesbotten te kauwen, maar het is niet iets waar ik me prettig bij voel.

In het onderstaande commentaargedeelte zou ik graag horen welke botten je je hond voedt. Verschillende mensen hebben al ingevoerd, als je verschillende meningen wilt lezen.

Ik ben me ervan bewust dat veel mensen hun honden rundvlees knokkelbotten, femurs, enzovoort geven voor recreatief kauwen zonder problemen. Ik geef ze zelden aan mijn hond Remy, en ik begeleid hem en beperk de tijd dat hij op hen kan kauwen.

Remy met een runder knokkelbot

Het rauwe hondenvoerbedrijf Raw Paws verkoopt veel verschillende rauwe vlezige botten voor honden. Het gaat erom de kauwstijl van je hond te kennen.

Omdat ik zal blijven herhalen, hangt veel af van je eigen unieke hond en zijn kauwstijl. Sommige honden zullen langzaam aan grote botten knagen zonder T te schadenerfgenaam tanden. Ze weten ook dat ze de stukken die afbreken niet moeten doorslikken.

*Ontvang nu onze drie gratis rauw hondenvoerrecepten! Klik hier

Veiligheidstips voor het voeden van een honden rauwe botten

1. Begrijp altijd uw hond als u hem rauwe botten geeft.

Als je net als ik bent, ga je helemaal over je hond zweven de eerste paar keer dat je hem rauwe botten voedt.

Je had me moeten zien toen ik voor het eerst begon met het voeden van mijn honden aas rauwe kipvertrekken. Ik zou het eten vasthouden terwijl hij at, dus hij had geen andere keus dan de botten een beetje te verknagen voordat hij koesterde.

Tegenwoordig maak ik me geen zorgen wanneer mijn nieuwe hond Remy zijn rauwe kip eet.

Mijn oude honden aas met rauwe kip

2. Ken de kauwstijl van uw hond.

Neemt uw hond graag zijn tijd en knaagt en kauwt u op botten? Of probeert hij ze snel in tweeën te breken of door te slikken? Als je weet dat je hond u zal helpen bepalen welke soorten botten veilig zijn.

Zoals ik hierboven zei, geef ik mijn honden niet graag varkensvlees of rundvleesbotten omdat ik weet dat ze proberen grote, niet-edelbare brokken in te slikken.

3. Scheid meerdere honden wanneer u ze botten geeft.

Het is altijd een goed idee om huisdieren te scheiden wanneer ze eten. Rauw voedsel wordt meestal gezien als ‘waardevoller’ voor een hond dan droog hondenvoer, dus er is een hoger risico dat de hond bezitterig kan worden van het rauwe voedsel.

Ik had eigenlijk een door voedsel geobsedeerde kat die mijn andere huisdieren zou uitdagen wanneer er eten bij betrokken was, dus moest ik hem tijdens de voedingstijd in een andere kamer houden! Dit was voor zijn eigen veiligheid omdat hij de honden zou uitdagen die 4 keer zijn grootte waren! gekke kat.

4. Voer uw hond zijn rauwe maaltijden op een handdoek of buiten.

Honden worden over het algemeen niet ziek van rauw vlees, maar vergeet uw eigen veiligheid niet. Gebruik gezond verstand en veeg tellers af, was uw handen en voer uw hond naar buiten of op een handdoek. Ik geef de voorkeur aan de handdoekmethode.

5. Introduceer langzaam de rauwe botten en rauw vlees.

Sommige honden zullen het de ene dag goed eten en de volgende dag rauw voedsel eten. Anderen hebben misschien wat tijd nodig om over te stappen, vooral als je ze rundvleesbotten geeft met een vet beenmerg.

Als u niet zeker weet hoe uw hond het zal doen, begin dan langzaam. Hier zijn enkele recepten voor rauwe hondenvoer die u kunt proberen.

Kip is eigenlijk een uitstekend eten om mee te beginnen. Haal eerst de vette huid af, omdat het sommige honden van streek geeft.

De kippenbeenderen daarentegen zullen de kak van de hond eigenlijk steviger houden. Is dat altijd een pluspunt?

Oké, nu zou ik graag van je horen!

Welke soorten rauwe botten geef je je hond?

Mijn honden eten rauw voedsel van onze sponsor, Darwin’s. U kunt 10 pond voedsel krijgen voor slechts $ 14,95 en gratis verzending. Geen code vereist.

Extra onbewerkte voedingsbronnen:

Varkensbeenderen voor honden
Zelfgemaakte recepten voor rauwe hondenvoer
Rauw hondenvoer met een budget
Waar orgelvlees te kopen voor rauw hondenvoer

Lees hier al onze rauwe hondenvoerposten.

Lindsay Stordahl is de oprichter van die straathond. Ze schrijft over hondentraining, hondenbeweging en het voeden van een gezond rauw dieet.