Alle Mutts zijn geen reddingen

Eén ding dat ik vaak hoor als iemand mijn huisdierhond ontmoet, is: “Wat voor soort is hij?”

“Ik weet het niet, hij is een straathond.”

Dan is een veel voorkomende actie: “Aww, hij is een redding. Dat is zo geweldig van jullie. ”

Ik ben dankbaar wanneer mensen het adopteren van onderdak mutts steunen, maar alleen omdat mijn hond een straathond is, geeft niet aan dat hij ‘gered’ was. Het geeft niet aan dat hij is misbruikt. Het geeft niet aan dat hij tijd in een schuilplaats doorbracht of in de dodencel zat. Het geeft niet eens aan dat hij uit een toevallige nest kwam (Goldendoodle, iemand?).

Ik heb mijn Mutt via adopt-a-pet van Fargo-Moorhead. Dus als je er zo naar kijkt, heb ik hem ‘gered’. Maar ik zeg graag dat ik hem heb geadopteerd. Veel nauwkeuriger, ik heb zijn vorige eigenaar gered!

Ace’s eerste familie heeft hem nooit overgedragen aan een schuilplaats of een pleeggezin. In plaats daarvan plaatsten ze zijn profiel op Adopt-a-Pet en hielden hem totdat ze hem een ​​nieuw thuis (ik) vonden. Deze straathond heeft een nacht achter de tralies in zijn leven doorgebracht, en dat was toen ik betaalde om hem bij een instappen te achterlaten.

Dus in sommige opzichten heb ik Ace “gered”, maar ik denk dat dat me teveel krediet geeft. Ik wilde gewoon een hond. Vaak houden mensen vast aan het idee dat ze hun honden ‘redden’ en spelen ze bijna het drama om zich beter te laten voelen. Ik denk niet dat we een andere reden nodig hebben om emotioneel gehecht te zijn aan onze honden. Het is niet altijd gezond voor de hond of de mens.

En natuurlijk zijn “reddingen” niet altijd mutts.

Veel rasechte honden hebben tijd doorgebracht in een schuilplaats of pond. Veel afkomstig van puppyfabrieken, toevallige nesten en beledigende situaties op de een of andere manier. Duizenden rasechte honden worden jaarlijks geëuthanaseerd vanwege gedragsproblemen of een gebrek aan middelen of ruimte om ze te behouden.

En net zoals ik mensen hoor onnauwkeurige opmerkingen maken over Mutts, hoor ik ze ook opmerkingen maken over “al deze rasechte” honden en hoe “het is jammer veel meer mensen niet adopteren vanuit schuilplaatsen.”

Deze mensen missen een heel groot punt. Veel van de rasechte honden die we zien, leven met hun tweede of derde familie. Er zijn tal van mutts die goede huizen nodig hebben, maar rasechte honden wachten ook op goede huizen.