Gentle Leader vs. Prong Collar vs. Simple Walk Harness

Er is geen trainingskraag die het beste werkt voor elke hond, en dat is wat ik met dit bericht krijg.

Heck, er is niet eens een kraag die het beste werkt voor één hond in alle situaties!

Het lopen van mijn hond in de binnenstad terwijl je een koffie meeneemt en zakjes koopt, is de methode anders dan hem bijvoorbeeld in een vredig natuurreservaat lopen.

Dus in dit bericht beschrijf ik wat ik leuk vind en niet leuk vinden aan de drie tools die ik heb gebruikt tijdens het lopen van mijn Weimaraner, Remy:

de zachte leider
de tandenkraag en
De eenvoudige wandeling zonder pull

Zachte leider vs prong kraag versus gemakkelijk walk harnas

(Beide tools zijn een beetje enorm op mijn pup op deze foto’s, maar niet lang!)

Welke is het beste?

In de situatie die u niet hebt ontdekt, is geen gereedschap perfect.

De waarheid is dat mijn puppy trekt, ongeacht wat het ook is, altijd een werk in uitvoering.

Het gaat om training, het niet ontdekken van een “magisch” hulpmiddel. Ik gebruik een trainingstool om me te helpen terwijl ik blijf werken aan training.

Het beperken van het trekken van een hond kost tijd. Het gaat echt om geduld, training, consistentie en het ontdekken van elke tool helpt je je huisdierhond te managen terwijl je iedereen veilig houdt.

Ik kan je alleen maar vertellen welke kragen het beste zijn voor mijn specifieke honden.

Dus welke kraag is het beste voor Remy?

Ik hou echt van de zachte leider die het beste is voor het grootste scala aan honden (ik ben een hondenuitloper en reddingsvrijwilliger).

Dat gezegd hebbende, de zachte leider is de slechtste van de drie tools voor Remy. Voor hem is het een gelijkspel tussen de tandenkraag en het eenvoudige wandharnas. Ik heb geen beslissing genomen die het beste is, dus ik roteer tussen hen, afhankelijk van wat we doen. Zie onder.

De zachte leider

Ik hou van de zachte leider, maar het werkt niet goed voor mijn hond Remy.

De zachte leider past over de snuit van de hond (vergelijkbaar met een paard). Wanneer de hond trekt, wordt de kraag gemaakt om zorgvuldig de snuit van de hond te trekken en naar de zijkant.

De zachte leider werkt zo goed voor veel honden en het is mijn beste aanbeveling. Ik heb het nu op waarschijnlijk 100 honden gebruikt.

Het is echter niet zo geweldig voor Remy.

Remy sluit zijn mond (vermijdt hijgen), zet zijn hoofd laag en aan de zijkant en trekt er de hele wandeling moeilijk tegen. Dit activeert het materiaal om onder zijn ogen te wrijven, waardoor de huid rauw wordt en zijn ogen uitstralen. Het doet hem pijn. Evenals na een half uur heeft hij bijna een warme slag door niet te hijgen.

Wanneer we mensen passeren, poot hij wanhopig naar zijn snuit en staat op zijn achterpoten die mensen ertoe brengen te stoppen en andere honden om te reageren.

Het frustreert zowel en brengt me in verlegenheid, evenals Remy is ook gefrustreerd.

Dus niet een geweldige pasvorm.

Ik blijf het proberen in de hoop dat het beter zal worden, maar het is normaal gesproken behoorlijk frustrerend.

De tandenkraag

Een tandenkraag is een kettingkraag met vlakke “tanden” eromheen die zachte druk uitoefenen op de nek van de hond wanneer hij trekt. De tandenkraag is beperkt in precies hoe ver het kan worden aangescherpt. (Het is een martingale kraag.)

Mensen hebben echt de neiging om in paniek te raken als ik zelfs het woord Prong -kraag noem, mijn blog in een huff achterlaat. (Dus, doe dat alsjeblieft niet.)

Dus ik moet vragen, geloven mensen dat voorrang kragen “spiked” of scherp aan de uiteinden zijn? Omdat ze plat zijn.

Ik veranderde Remy in de tandenkraag toen hij 5 maanden oud was, dus we hebben het al ongeveer 8 maanden gebruikt.

Het is net als de nacht als de dag.

Hij is er zo veel gelukkiger mee, maar hij “bucks” of pootjes niet langer op zijn gezicht. Ik heb het meest over hem te beheren dan enig ander type andere tool, en het is cruciaal om te beheren boven een luidruchtige, tiener Weimaraner. Hij wordt alleen maar groter en sterker.

Maar de tandkraag is niet perfect.

Remy trekt nog steeds tijdens het gebruik, en ik vind het niet leuk dat er bijna constante druk op zijn nek is.

Dus daarom heb ik het eenvoudige Walk -harnas geprobeerd …

Eenvoudige wandeling zonder pull

Het eenvoudige Walk -harnas is een nylonharnas dat de effecten van het trekken van een hond beperkt, omdat de riem zich op de borst klopt en het harnas rond de borst van de hond en schouders strakker maakt wanneer hij trekt. Het trekt hem voorzichtig opzij en maakt het trekken ongemakkelijk.

Ik kreeg een grote, dus Remy’s was nog steeds een beetje los op hem op deze foto’s, maar niet lang!

Het eenvoudige Walk -harnas lijkt vrij goed te werken voor Remy. Ik vind het leuk dat het alle druk van zijn nek neemt. (Hoewel, het wrijft zijn huid rauw onder zijn armen. Zucht.)

Hij is nog steeds pUlls tijdens het gebruik (natuurlijk), maar het maakt onze wandelingen echter een stuk bevredigender en hij lijkt ook gelukkiger. Het eenvoudige Walk -harnas is een stuk efficiënter met Remy dan ik had verwacht. Er is een reden waarom je zo veel mensen ziet die ze gebruiken. Zij werken!

Mijn primaire probleem met het harnas is dat het Remy nog steeds de flexibiliteit mogelijk maakt om op mensen te springen. Hij kan zichzelf echt voorstellen aan mensen terwijl hij het gebruikt. Zoals, het lijkt hem te helpen lucht te krijgen! Heb je ooit zoiets gezien? Ha!

De tandenkraag werkt veel beter om hem te beheersen wanneer hij probeert te springen.

Hierdoor gebruik ik de neiging om de tandenkraag te gebruiken wanneer ik mijn beide honden alleen door mezelf uitloop, omdat het me veel meer controle biedt. Op mijn langere wandelingen en wandelingen met Remy alleen, heb ik de neiging om het harnas te gebruiken.

Laten we ermee omgaan, het harnas biedt me ook de mogelijkheid om een ​​soort van “uitchecken” van training, terwijl ik mijn hond nog steeds relatief beheerd houdt zolang er geen mensen in de buurt zijn. Dit is iets van ons allemaal, wat bijdraagt ​​aan de populariteit van dit harnas.

Hier is mijn diepgaande bericht over geen pull-harnassen die je misschien nuttig ontdekt.

Dus wat is het vonnis?

Nou, ik gebruikte de zachte leider voor mijn laboratoriummix -aas. Het werkte het allerbeste voor hem.

Voor Remy roteer ik tussen de tandenkraag en het eenvoudige walk -harnas en de zachte leider. Ze werken allemaal … een beetje.

Er is geen hulpmiddel dat het beste werkt voor elke hond in elke situatie!

Ik gebruik elke dag drie hulpmiddelen tussen mijn twee honden.

Voor snelle onbenullige pauzes werkt de tandenkraag het beste voor Remy, omdat ik hem kan houden om te beheren rond honden buiten de lijn die vaak op onze straat lopen. Ik kan hem ervan weerhouden te springen en rond te wiebelen.

Voor langere wandelingen rond de gemeenschap of wandelen, is het eenvoudige Walk -harnas het beste, omdat als Remy gaat trekken, het de druk van zijn nek nodig heeft.

En voor de wandelingen waar ik beide honden alleen maak, heb ik graag Remy en mijn nieuwe pup rippen beide op eenvoudige walk -harnassen. Het helpt me om met hen af ​​te handelen, maar ik kan uitchecken vanuit de formele hieltraining.

Het is een uitdaging om twee grote honden te ruzie maken, kak op te pakken, de kaktassen mee te nemen en rond andere bewoners te manoeuvreren.

Het is het ergste als ik ongetwijfeld kak kak en iemand overvaardigt met haar honden. “Kunnen we hallo zeggen!”

Uhm Hallo? Nee?

Maar toch, ik moet mijn honden kunnen beheren, zelfs als andere mensen idioten zijn. Dus dat is waar al deze tools binnenkomen.

Geen kraag is perfect. Geen enkele hond is perfect. Ik ben absoluut niet perfect!

Welke tool gebruikt u momenteel het meest om uw hond te lopen?

Heeft u enige opmerkingen om toe te voegen over elk type van deze kragen?

Laat me het begrijpen in de reacties!

Gerelateerde berichten:

Ketting slipkragen van Mighty Paw